Krónikus Tüdőgyógyászati Osztály – Mosdós

Mb. Osztályvezető főorvos: Dr. Kálmán Imre

Osztálynapló

Osztály neve:
Krónikus Tüdőgyógyászati Osztály
Mb. Oszt. vez. főorvos:
Dr. Kálmán Imre
Szakdolg. vezető:
Hegedűs Bernadett
Krónikus Tüdőgyógyászati Osztály Telefon:
Mosdós 82 579-517; 82 579-518

Általános tájékoztató az Krónikus Tüdőgyógyászati Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban.

Előjegyzéssel kapcsolatban:

A krónikus tüdőgyógyászati osztályra elsősorban az intézmény aktív osztályain (mellkassebészet, aktív pulmonológia) kezelt, de további ápolást igénylő betegek kerülnek felvételre. A betegfelvétel előjegyzéssel és beutalóval történik.

Osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól. Az osztályon fekvő betegek állapotáról folyamatos tájékoztatást adnak. Személyes megkeresés esetén, a betegségével kapcsolatosan csak orvos adhat felvilágosítást. Betegségével kapcsolatos információt csak személyes találkozás alkalmával közlünk a hozzátartozóval, illetve, a beteg által meghatározott személlyel.

Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást.

Az osztály elhelyezkedés:

7257, Mosdós, Petőfi u. 4. régi épület, földszint és II. emelet.

Mivel foglalkozik az osztály?

Az Osztály főbb feladatai köré tartozik a krónikus obstruktív légzőszervi betegségek, valamint a bénulással járó vázizom betegségek respiratorikus szövődményekkel járó kezelése, tartós immobilizáció.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

Háziorvosi beutalóval, előjegyzés formájában, egyéb aktív osztályról való átvétel abban az esetben, ha további krónikus ellátás igényel a beteg.

Az osztályon a kezelés irányítója:

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását a megbízott osztályvezető végzi.

Mit hozzon magával felvételkor?

  1. Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, TAJ-kártyáját
  2. Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit
  3. Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  4. Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát (legalább 1 váltó pizsamát), papucsot, tisztálkodási eszközöket, WC-papírt, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.

Tisztálkodási lehetőségek:

Az osztályon 1 – 5 ágyas betegszobák vannak. Egy szobához tartozik közös WC és zuhanyzó.

Étkezés:

Napi 3x étkezés biztosított a betegeknek. A betegek saját élelmiszer tárolására külön 2 db hűtőszekrény áll a rendelkezésükre. Földszinti, valamint az emeleti részlegen mikrohullámú sütő található az étkező helyiségben.

Látogatók, látogatási rend:

Egész napos látogatási rend működik, reggel 9h-tól, este 19h-ig. Egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében.

Elhelyezés:

Az Osztály összesen 45 ággyal működik, egy földszinti és egy emeleti részleggel rendelkezik. Az emeleten a férfi betegek, a földszinten a nők kapnak elhelyezést.

Egyéb szolgáltatási lehetőségek:

Televízió áll a betegek rendelkezésére.

Személyes dolgok raktározásának lehetőségei:

Amennyiben a beteg értéktárgyat magánál tart, azért az Osztály nem tud felelősséget vállalni. Értéktárgy megőrzésre van lehetőség, melyet a Kórházi szabályzat tartalmaz. Nagyobb mennyiségű pénzt, értéktárgyat kérjük, hogy ne hozzon magával.

Az osztály időbeosztása (vizit, reggeli ebéd vacsora…stb.):

Reggeli 7:30 – 8:00 óra között, ebéd 12-13 óra, vacsora 17-18 óra közötti időpontban zajlik. Osztályos vizit a délelőtti órákban naponta 1x, nem meg határozott időpontban.

Betegszállítás:

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályon kijelölt munkatárs végzi.