Nukleáris Medicina funkcionális képalkotó osztály

Nukleáris Medicina funkcionális képalkotó osztály

 Izotópdiagnosztikai vizsgálatok: pajzsmirigy,mellékpajzsmirigy,csont,vese,máj,máj-epeút,bélrendszer,szív.agy,vérképző rendszer szcintigráfiás vizsgálatai

 A szakrendelő címe:

Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32. (térkép) | „D” Épület első emelet (térkép)

1.18, 1.20, 1.21, 1.24/A, 1.25, 1.26, ajtók

Igénybevétel módja: Beutalóval , előjegyzéssel, a betegek elérhetőségének megadásával.

Rendelési idő

HÉTFŐ   7:30-14:00

KEDD   7:30-14:00

SZERDA   7:30-14:00

CSÜTÖRTÖK   7:30-14:00

PÉNTEK   7:30-14:00

 

Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Az előjegyzéssel érkező betegek regisztrációja a Nukleáris Medicina Osztály előterében található iroda/diszpécser helyiségben történik.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?

Minden munkanapon vizsgálat kérhető 10h-14h -ig a 82/501-359-es telefon számon. A megadott időpontra érkezés minden esetben fontos, ebben csúszás az osztály részéről nincs.

Van -e várólista?

Nincsen várólista.

Honnan kell a beutaló?

Vizsgálattól függően háziorvostól (pajzsmirigy, csont, vese, máj, máj-epeút szcintigráfia) vagy szakrendelésről (mellékpajzsmirigy, bél, agy, szív vérképzőrendszer vizsgálatai).

Milyen egyéb utasításokat kell követni?

A vizsgálatot megelőző napon munkatársaink felhívják Önt, amikor a kért diagnosztikai vizsgálathoz a megfelelő előkészítést elmondják. Minden esetben hozzon magával ennivalót és folyadékot, gyógyszereit, valamint a megelőző vizsgálatok leleteit zárójelentését.

Kérjük a betegeinket, amennyiben az előjegyzett vizsgálatra nem tudnak eljönni, osztályunkat munkanapokon a 82-501-359 -es telefonon 10h-14h időtartamban értesítsék.

A rendelés telefonos elérhetősége:

Tel/Fax: 82-501-359

Területi ellátási kötelezettség

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti, a Kaposi Mór Oktató Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.

Itt érhető el és tekinthető meg a lista
A „Település ellátási adatlap” opción belül, „Település kiválasztása” -nál be kell írni a települést és kilistázza, hogy adott szakma esetén melyik kórház a területileg illetékes.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Izotópdiagnosztikai vizsgálatok: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, csont, vese, máj, máj-epeút, bélrendszer, szív, agy, vérképző rendszer szcintigráfiás vizsgálatai.

“Európai színvonalú infrastukturális feltételek mellett a legkorszerűbb technológiával és képalkotó eszközökkel magas színvonalú tomográfiás képalkotás a betegek szolgálatában.”

Szcintigráfia jelentése:
Izotóp segítségével végzett képalkotó eljárás. A vizsgált szerv egészséges és beteg sejtjei eltérõ mértékben veszik fel az izotópot, s a vizsgáló műszer ezt az aktivitás különbséget érzékeli és rajzolja ki az elváltozás szcintigráfiás képét (szcintigramját).

Mire számítson a rendelésen?

A nukleáris medicina osztályra  előjegyzés szerint érkező valamennyi páciens részletes írásbeli és szóbeli tájékoztatást kap az elvégzendő szcintigráfiás vizsgálatról. Vizsgálatoktól függően 1/2 óra – 3 óra várakozási idő is lehetséges a képfelvételig.

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

  1. dr. Zilahi Lívia ov. főorvos
  2. dr. Ferenczy Éva főorvos