EEG labor

A szakrendelő címe:

Kaposvár, Tallián Gy. u. 20-32. Északi Tömb 8/I. D szárny

Igénybevétel módja: Beutaló és előjegyzés köteles

Rendelési idő

HÉTFŐ
7:30-15:30
KEDD
7:30-15:30
SZERDA
7:30-15:30
CSÜTÖRTÖK
7:30-15:30
PÉNTEK
7:30-15:30

Általános tájékoztatás

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Központi regisztráció és betegfelvétel az Északi Tömb bejáratának aulájában.

Előjegyzett betegnek, illetve mozgásában korlátozott betegnek, akivel hozzátartozó nem érkezik, a központi betegfelvételnél regisztrálnia nem kell.

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?

EEG vizsgálatra: előjegyzési időpont személyesen az ambulancián az információs pultnál, vagy telefonon a 82 501-300 / 1676-os melléken kérhető.

ENG és EMG vizsgálatokra: előjegyzés telefonon kérhető a 82 501-300 / 1289-es telefonszámon.

A betegvizsgálatok az előjegyzési időpontban történnek, illetve akut beteg soron kívüli ellátása esetén, valamint egyéb, előre nem látható esemény közbejötte esetén kb. 30-50 percet csúszhat.

Van -e várólista?

Várakozási idő:

EEG vizsgálatokra: 4-5 munkanap

ENG, EMG vizsgálatokra: 4-5 hónap

Alvásvizsgálatokra: 4-5 hónap

Honnan kell a beutaló?

Beutaló a háziorvostól, az intézmény más osztályaitól, szakrendeléseitől, illetve saját osztályról, vagy szakambulanciáról visszarendelés esetén az előző lelet a beutaló.

Mit kell magával vinnie, milyen egyéb utasításokat kell követni?

A vizsgálatot megelőzően 3 nappal altatót, nyugtatót bevenni, alkoholt fogyasztani tilos, ugyanis e gyógyszerek értelmetlenné teszik az EEG vizsgálatok elvégzését.

A vizsgálatot megelőzően célszerű frissen mosott hajjal jelentkezni. A neurológiai betegvizsgáltra érkező beteg hozza magávalvalamennyi korábbi vizsgálati leleteit és képalkotó felvételeinek rögzített változatát (CD), különösen akkor, ha ezek a vizsgálatok nem a Kaposi Mór Oktató Kórházban készültek. Emlékezetzavar, eszméletvesztés esetén szükséges, hogy egy olyan kísérő jöjjön a beteggel, aki a rosszullétről leírást tud adni.

A rendelés telefonos elérhetősége:

A rendelés elérhetősége: 82/501-300/1289,
bármilyen felvilágosítás személyesen, illetve telefonon a regisztrációtól kérhető a 82 501-300 / 1676-os melléken

Területi ellátási kötelezettség

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti, a Kaposi Mór Oktató Kórház területi ellátási kötelezettségét, szakma szerinti bontásban.

Itt érhető el és tekinthető meg a lista
A „Település ellátási adatlap” opción belül, „Település kiválasztása” -nál be kell írni a települést és kilistázza, hogy adott szakma esetén melyik kórház a területileg illetékes.

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

Eszméletvesztéses rosszullétek után elvégzett EEG vizsgálat időtartama 30-50 perc, ritkábban hosszabb ideig is eltarthat.

Mire számítson a rendelésen?

A vizsgálat fájdalmatlan, néha alvásmegvonás után készítünk felvételeket, ezek 1-2 óráig is eltartó vizsgálatok. Az EEG felvétel alatt a beteg el is alszik. Az ilyen vizsgálatokra célszerű, ha kísérővel érkezik a beteg. EMG és ENG vizsgálatok 30 perctől 2 óráig tarthatnak.

Az ENG vizsgálatok alatt az ideg lefutása mentén elektromos stimulációt alkalmazunk, melyeket sokan fájdalmasnak jeleznek. Az EMG vizsgálat során a vizsgálat izomba tűt szúrunk és a vizsgálat alatt a vizsgált izmot működtetni, azaz összehúzni kell. Mind az ENG, mindaz EMG vizsgálat a beteg együttműködését igényli. Kiváltott válasz vizsgálatoknál a testen elektromos hang- vagy képi stimulusokat alkalmazva a fejre ragasztott elektródákról vezetünk el jeleket. A vizsgálat időtartama kb. 1 óra. Elektromos stimulációval járó vizsgálat, kellemetlen.

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

  1. Dr. Rádai Ferenc
  2. Dr. Szőts Mónika
  3. Dr. Csorba Eszter
  4. Dr. Herceg Mihály
  5. Dr. Nagy Ferenc

Oldal nyomtatásaOldal nyomtatása