Krónikus Belgyógyászati Osztály – Mosdós

Krónikus Belgyógyászati Osztály

Oszt. vez. főorvos:

Dr. Ádám Ildikó

Osztályvezető szakdolgozó:

Bacskai Bernadett

Krónikus Belgyógyászati Osztály Telefon:
Mosdós 82 579-530; 82 579-529

Általános tájékoztató az Krónikus Belgyógyászati Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban.

Előjegyzéssel kapcsolatban:

A krónikus belgyógyászati osztályon ellátott betegek  elsősorban az intézmény belgyógyászat jellegű aktív osztályairól kerülnek felvételre. A betegfelvétel előjegyzés alapján történik az érkező osztály kezelőorvosával történt előzetes egyeztetés alapján.

Osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól.  Betegségével kapcsolatos információt csak személyes találkozás alkalmával közlünk a hozzátartozóval, illetve, a beteg által meghatározott személlyel.

Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást kizárólag személyesen.

Az osztály elhelyezkedés:

7257, Mosdós, Petőfi u. 4. Új pavilon, II. emelet.

Mivel foglalkozik az osztály?

Főbb feladatai köré tartozik a belgyógyászati jellegű krónikus betegségek további kezelése, ellátása, amennyiben lehetséges, rehabilitálása. Az Osztályon gyógytorna elérhető.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

A belgyógyászati jellegű aktív osztályokról a beteg kezelőorvosával történő előzetes egyeztetés követően kerülnek át a betegek a Krónikus Belgyógyászati Osztályunkra.

Az osztályon a kezelés irányítója:

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

Mit hozzon magával felvételkor?

  1. Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, taj kártyáját
  2. Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit
  3. Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  4. Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát (legalább 1 váltó pizsamát), papucsot, tisztálkodási eszközöket, WC-papírt, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.

Tisztálkodási lehetőségek:

Az osztályon 1 – 5 ágyas betegszobák vannak. Minden szobához rendelkezésre áll fürdő. Két szobánkét közös fürdő áll rendelkezésre. Ezek mellett mindkét folyosó végén tágas nagy fürdőszobák vannak.

Étkezés:

Napi 3x étkezés biztosított. A betegeknek saját élelmiszer tárolására külön 3 db hűtőszekrény áll a rendelkezésükre.

Látogatók, látogatási rend:

Egész napos látogatási rend működik, reggel 8h-tól, este 20h-ig. Egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon a beteg kórtermében.

Elhelyezés:

Az Osztály 54 ággyal 1, 2, 3, valamint 5-ágyas kórtermekben működik.

Egyéb szolgáltatási lehetőségek:

Könyvkölcsönzési lehetőség, valamit televízió áll a betegek rendelkezésére. Internetezési lehetőség az E-Magyarország központban.

Személyes dolgok raktározásának lehetőségei:

Amennyiben a beteg értéktárgyat magánál tart, azért az Osztál nem tud felelősséget vállalni. Értéktárgy megőrzésre van lehetőség, melyet a Kórházi szabályzat tartalmaz.  Nagyobb mennyiségű pénzt, értéktárgyat kérjük, hogy ne hozzon magával.

Az osztály időbeosztása (vizit, reggeli ebéd vacsora…stb.):

Reggeli 7:30 – 8:00 óra között, ebéd 12-13 óra, vacsora 17-18 óra közötti időpontban zajlik. Osztályos vizit a délelőtti órákban naponta 1x, nem meg határozott időpontban.

Betegszállítás:

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályon kijelölt munkatárs végzi.