Központi Betegfelvétel

A kórházba érkező betegek központi betegfelvételi rendszerben kerülnek regisztrálásra naponta 0-24 óráig az Északi-tömb földszintjén.

Központi Betegfelvétel - Északi tömb - Németh István fasor új bejárat
A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba érkező betegek központi betegfelvételi rendszerben kerülnek regisztrálásra naponta 0-24 óráig az Északi-tömb (Németh István fasor új bejárat (térkép)) földszintjén.

A beutalási rendnek megfelelően a beutalóval vagy beutaló nélkül az intézetbe járóbeteg ellátásra jelentkező pácienseket a nyújtott rendelési időnek megfelelően fogadják a regisztráción.

A fekvőbeteg ellátást igénybe vevő betegeknek is a központi betegfelvételi helyen kell jelentkezni.

A Központi Laboratórium, az Izotópdiagnosztikai laboratórium, valamint a Belgyógyászati egységekbe érkező betegek a D épület földszintjén (térkép) kihelyezett munkaterületen kerülnek regisztrálásra.

A sürgős ellátást igénylő pácienseknek regisztrálás nélkül a Sürgősségi Betegellátó Centrum ellátó helyen (térkép) kell jelentkezniük.

A központi betegfelvétel adminisztrációs, betegirányítási és tájékoztatási feladatokat lát el, amelyhez az integrált informatikai rendszer biztosítja a bent fekvésekről és elhelyezésekről szükséges információt.

A regisztrációhoz szükséges dokumentumok: orvosi beutaló, ambuláns lap, TAJ-kártya, személyigazolvány, lakcím kártya.
Betegfelvételi, regisztrációs pult
A Központi Betegfelvétel egységében (Északi-tömb) az érkező páciensek a sorszámkiadó automatából vesznek sorszámot, majd ezzel a befogadó munkahely valamelyikén hívni fogják. A regisztrációt követően elvégezzük az előjegyzettek aktiválását.

A Központi Betegfelvételen nem kell regisztrálni:

Járóbeteg ellátást igénybevevőknél:

  1. a szervezett csoportos emlőszűrésre érkező pácienseknek,
  2. mentőszolgálattal érkező betegeknek,
  3. intézeten belüli továbbküldés esetén,
  4. STD és Nemibeteg Gondozóba érkezők,
  5. Központi laboratórium, Izotópdiagnosztikai laboratórium és a belgyógyászati egységekbe érkezőknek ( D épület).

Fekvőbeteg ellátást igénybe vevőknél:

  1. a Sürgősségi Betegellátó Osztályra érkező eszméletlen, járóképtelen, zavart állapotú fekvőbetegek beszállítása esetén,
  2. fertőző betegek esetén,
  3. pszichiátriai osztályra érkező betegek,
  4. szülő nőknek,
  5. osztályok, intézetek közötti áthelyezés esetén.

Tájékozódás a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban.

A Töröcskei és Mosdósi telephely járó és fekvőbetegei, valamint a Pszichiátriai Gondozó járóbetegei a saját telephely betegfelvételi egységében jelentkeznek és kerülnek regisztrálásra.

Oldal nyomtatásaOldal nyomtatása