Geriátriai Osztály

Geriátriai Osztály

Oszt. vez. főorvos:

Dr. Ádám Ildikó

Megbízott Vezető szakdolgozó:

Hegedüs Istvánné

Geriátriai Osztály Telefon:
Mosdós 82 579-532; 82 579-829

Általános tájékoztató az Geriátriai Osztály fekvőbeteg ellátásával kapcsolatban.

Előjegyzéssel kapcsolatban:

Az Osztály aktív ellátást biztosít a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegeknek, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható. A betegfelvétel előjegyzéssel és beutalóval történik.

Osztályon fekvő betegekről való érdeklődéssel kapcsolatban:

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni lehet személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól. Ügyeleti időben az ügyeletes orvostól.  Betegségével kapcsolatos információt csak személyes találkozás alkalmával közlünk a hozzátartozóval, illetve, a beteg által meghatározott személlyel.

Az Osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást kizárólag személyesen.

Az osztály elhelyezkedés:

7257, Mosdós, Petőfi u. 4. Új pavilon, III. emelet déli oldal.

Mivel foglalkozik az osztály?

Főbb feladatai köré tartozik a 65 év feletti idős, demens, hypertomias, diabeteses, kardiálisan decompensalt betegek ellátása, akiknek állapotában az aktív kezeléssel, vagy a kezelés hatására javulás várható.

Beutalás rendje, hogyan kerülhet felvételre:

Háziorvosi beutalóval, előjegyzés formájában. Sürgősségi osztályról, előzetes konzultációt követően, illetve járó beteg szakambulanciákról egyeztetést követően.

Az osztályon a kezelés irányítója:

Az osztályon a betegek kezelésének irányítását az osztályvezető főorvos végzi a szakorvosok, illetve rezidens orvosok együttműködésével.

Mit hozzon magával felvételkor?

  1. Beutalóját, személyi igazolványát, lakcím kártyáját, taj kártyáját
  2. Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit
  3. Rendszeresen szedett gyógyszereiről pontos adattal rendelkezzen!
  4. Osztályos felvétel esetén: hálóinget, pizsamát (legalább 1 váltó pizsamát), papucsot, tisztálkodási eszközöket, WC-papírt, amennyiben igényli, saját evőeszközt, illetve poharat hozzon magával.

Tisztálkodási lehetőségek:

Az osztályon 2 , 3 és 4-ágyas betegszobák vannak. Négy szobához tartozik WC és zuhanyzó. Egy kétágyas szobához közös zuhanyzó és wc használható.

Étkezés:

Napi 3x étkezés biztosított. A betegeknek saját élelmiszer tárolására külön 2 db hűtőszekrény áll a rendelkezésükre.

Látogatók, látogatási rend:

Egész napos látogatási rend működik, reggel 8h-tól, este 20h-ig. Egy betegnél egyszerre két látogatónál több ne tartózkodjon.  Vizitekkor és egyéb szükséges teendők végzésénél kérjük a látogatókat  a kórterem elhagyására.

Elhelyezés:

Az Osztály 15  ággyal rendelkezik, 4 db kétágyas, 1 db háromágyas és 1 db  négyágyas kórtermekben működik.

Egyéb szolgáltatási lehetőségek:

Könyv kölcsönzési lehetőség, valamit televízió áll a betegek rendelkezésére. Internetezési lehetőség az E-Magyarország központban.

Személyes dolgok raktározásának lehetőségei:

Amennyiben a beteg értéktárgyat magánál tart, azért az Osztály nem tud felelősséget vállalni. Értéktárgy megőrzésre van lehetőség, melyet a Kórházi szabályzat tartalmaz.  Nagyobb mennyiségű pénzt, értéktárgyat kérjük, hogy ne hozzon magával.

Az osztály időbeosztása (vizit, reggeli, ebéd, vacsora…stb.):

Reggeli 7:30 – 8:00 óra között, ebéd 12-13 óra, vacsora 17-18 óra közötti időpontban zajlik. Osztályos vizit a délelőtti órákban 10:00 kor, szükség szerint más időpontban is akár többször.

Betegszállítás:

A betegszállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának (járó, ülő, fekvő) és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályon kijelölt munkatárs végzi.