Informatikai Csoport

1987-óta létezik az intézményben külön számítástechnikai egység különböző szervezeti formákban. A jelenlegi szervezeti formájában Informatikai csoport néven 2011 óta dolgozunk.

Több mérföldkő volt az egység életében. Kiemelnénk a legfontosabbakat:

  • pavilonrendszerű épületekben folyó lokális működés felszámolása 1999-ben indult meg, amikor kiépült a kórház optikai gerinchálózata.
  • A kórház 1999-től biztosít 24 órás folyamatos Internet hozzáférést.
  • 2000-ben egységes, a fekvő és járóbeteg szakellátás adminisztrációját teljes egészében lefedő betegadminisztrációs rendszert vezettünk be az intézményben. Ettől kezdve beszélhetünk a betegellátás adminisztrációja során on-line működésről, melyhez 2001-től csatlakozott a Központi Laboratóiummal való kommunikáció is. Ezzel egyidőben bevezetésre került az informatikai készenléti szolgálat.
  • 2004-ben a HEFOP 4.4 “Egészségügyi információtechnológiai fejelesztése az elmaradott régiókban” című pályázaton sikeresen szerepelt, így a Dél-Dunántúlon megvalósulhat egy egységes kommunikációs rendszeren alapuló intézmények közötti informatikai együttműködés, melynek sikeres pályázatát követő fenntartási időszaka 2007-ben kezdődött.
  • 2012 óta új, komfortosabb helyen, (Diagnosztikai épület III. emeletén) foglalunk helyet. Ez az év nem csak az egységünk életében hanem az IT szempontból is kiemelendő. A TIOP 2.2.7 pályázathoz kapcsolódóan az új épületek új hálózati aktív eszközöket kaptak valamint bővültünk egy szerverszobával is.

Az évek óta tartó folyamatos önerős és Európai Uniós fejlesztéseknek és pályázatnak köszönhetően napjainkra több mint 20 szerveren és több mint 800 munkaállomáson folyik az munka a nap 24 órájában az év 365 napján. Az idők során több telephellyel is bővültünk (Mosdós, Marcali), melyek szintén a központi telephely rendszereit használják. Az informatikai fejlesztések kapcsán a kórház minden munkafolyamata számítógéppel támogatott a betegfelvételtől az ebédjegy rendelésén át az online laborkérésekig.

TIOP 2.2.7 projektnek köszönhetően a megye 100 háziorvosának lehetőséget biztosítottunk az intézmény medikai rendszeréhez történő csatlakozáshoz.

 

Munkatársaink


Szakszóné Böjtös Gyöngyi fényképe

Szaszkóné Böjtös Gyöngyi Informatikai csoportvezető

2003-tól Informatikai és Kontrolling osztályvezető helyettes 2008-tól Informatikai és Kontrolling Osztályvezető, 2011-től Informatikai csoportvezető.

A Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola Gyengeáramú Kar Számítástechnikai szak Műszaki szervező ágazatán végzett villamos üzemmérnökként, majd 1982-ben a KSH Nemzetközi Számítástechnikai Oktató és Tájékoztató Központjában rendszerszervező másoddiplomát szerzett.
1992-óta dolgozik a Kaposi Mór Oktató Kórházban rendszergazdaként.


Schnelbach Gábor fotója

Schnelbach Gábor Informatikai csoportvezető-helyettes

2000-től a kórház dolgozója, 2008-tól Informatikai és Kontrolling Osztályvezető-helyettes, 2011-től Informatikai csoportvezető-helyettes.

Schnelbach Gábor 1995-ben végzett számviteli ügyintéző, képesített könyvelőként. 1999-ben szerzett informatikus mérnök, műszaki menedzser végzettséget a Gábor Dénes Műszaki Főiskolán. 2002-ben a Budapesti Gazdasági Főiskolán pénzügyi szakértő végzettséget szerzett.

A szervezeti egységen belül az informatika hardverüzemeltetés valamint az informatikai keretgazdálkodás felelőse.


V a s  Z o l t á n fényképe

V a s Zoltán Rendszergazda, Helpdesk munkatárs

1997-től a kórház dolgozója.

V a s  Zoltán 1993-tól a Kaposvári Mezőgazgasági Főiskolán dolgozott rendszergazdaként. 1997-től dolgozik a Kaposi Mór Oktató Kórházban rendszergazdaként. 2003-ban Informatikus Mérnök végzettséget szerzett.


Novográdecz Tibor fényképe

Novográdecz Tibor rendszergazda

2007-től a kórház dolgozója.

1988-ban a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola villamos üzemmérnök diplomát szerzett majd a KSH SZÜV (Pécs) számítástechnikai szervíztechnikus végzettséget szerzett.
1991-től a Somogy Megyei Tüdő- és Szívkórházban rendszergazda, 1999-től számítástechnikai szakmérnök 2001-től az 5P Kft. szervíztechnikusa.


Salamon Mihály fényképe

Salamon Mihály rendszergazda

2007 januárjától a Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi részlegében alkalmazott rendszergagdaként dolgozik.

1979 – ben A Kaposvári Gépészeti Szakközépiskolában érettségizett, ezután Budapesti Finommechanikai Vállalat 3.sz. Gyárában Kaposváron tevékenykedett, majd 1989 – ben Gépkarbantartó – Javító Technikus minősítő vizsgát tett, két évvel később Elektronikai Műszerész szakképesítést szerzett, munkáját 1992 -től a Magyar Honvédség Kapos Bázis Repülőterén Taszáron folytatta RadarTechnikusként, ennek felszámolása után 2006 – tól a Magyarországi Református Egyház Mosdósi Tüdő és Szívkórházban informatikus egyéni vállalkozóként dolgozott.


Vecsera Rajmund fényképe

Vecsera Rajmund rendszergazda

2006-tól a kórház dolgozója.

1982-ben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerzett diplomát.
1986-tól dolgozik számítástechniaki szakterületen, kezdetben a DÉLVIÉP Vállalatnál, majd Megoldás Rendszerház vállalkozásnál, ezt követte a Somogy Megyei Önkormányzat Informatikai részlege. 1996-tól informatikai vállalkozásoknál dolgozott.


Pál Nándorné fényképe

Pál Nándorné rendszergazda

2013-tól a kórház dolgozója.

Közgazdasági Szakközép Iskolai érettségi után felsőfokú programozói szakképesítést szerzett, majd a kaposvári Egyetem főiskolai karán Informatikus-könyvtáros szakon diplomázott.
A kaposvári SZÜV-nél, Ruhagyárnál, Volánnál dolgozott szervezői és programozói munkakörben, majd 1996-tól a Majuko Soft Kft alvállalkozója volt.

Vida Péter rendszergazda

.

2011-ig különböző vállalkozásokban programozó, 2011-től intézményünk munkatársa.

Sandrik Krisztián rendszergazda

.

1999-től a intézményünk dolgozója.