Élelmezési Osztály

Élelmezési Osztály

Osztályvezető: Domján Tímea Viktória

Telefonszám: 82/501-300/ 647-es mellék

Az osztály elhelyezkedése:
Az osztály az igazgatási épület keleti szárnyában található.

Az Élelmezési Osztály elérhetőségei:

Adminisztrációs csoport:
Telefonszám: 82/501-300/ 262-es mellék

Raktározási iroda:
Telefonszám: 82/501-300/ 148, 393-as mellék

Konyha üzem:
Telefonszám: 82/501-300/ 261-es mellék

Dietetikai adminisztrációs csoport:
Telefonszám: 82/501-300/ 247-es mellék

Dietetikai szolgálat:
Telefonszám: 82/501-300/ 203-as mellék

Tevékenységünk:

Az Élelmezési Osztály biztosítja az intézet betegei, munkatársai, és a nem intézeti vendégek számára, a napi 1200-1300 adag étel elkészítését. Mivel betegségekből adódóan az étkeztetéshez nagyrészt diétás ételek alkalmazása szükséges, az étlap összeállítását és az ételek szakszerű elkészítését dietetikusok irányítják.

A megfelelő számú dietetikus alkalmazása lehetővé teszi, hogy a kórház naponta több mint 60 féle diétát készítsen el a betegségeknek megfelelően. A diétás kiszolgálást minden igénylő számára szakszerű garanciával tudja biztosítani.

A központi telephelyen a régi épületekbe hőtárolós termoport edényekben szállítják ki az ételt és az adagolás az osztályokon, történik. A felújított épületekben, több mint 250 ágyon pedig modern egyéni tálcás rendszerben történik a betegek étkeztetése. Az intézet megfelelő szállító eszközzel és összehangolt munkával tudja biztosítani a külső telephelyek, Mosdós, Töröcske és a Bőrgyógyászati Osztály betegeinek étellel történő ellátását. Lehetőség van arra, hogy az intézeti étkezést, a nem intézetben dolgozók is igénybe vegyék. A nem intézeti vendégek a megrendelt ebédet elfogyaszthatják a kórház éttermében, de éthordóban való elvitelre is lehetőség van.

A dietetikusok által összeállított étlapon előre, A és B menüből választhatnak a dolgozók és külső igénybe vevők egyaránt, de aki diétás étkeztetési szolgáltatást szeretne igénybe venni, azt orvosi igazolással, és dietetikus ajánlásával megtehetik. Ezen lehetőség biztosításával a kórház egyedülálló kínálatot nyújt a városban.

Az intézet dietetikusai dieteikai tanácsadást is nyújtanak a bent fekvő betegek és hozzátartozóik számára, bent fekvésük idején és otthonukba való távozás után is, illetve szívesen segítenek bárkinek, aki dietetikai tanácsért fordul hozzájuk.

Az élelmezési osztály tevékenysége során kiemelten figyel az élelmezésbiztonsági szabályok betartására, ezért az ISO 9001: 2008 szerinti szabványok alkalmazásával és a HACCP élőírásainak megfelelően működik.

Az élelmezési osztály és a dietetikai csoport összehangolt tevékenységét az élelmezési osztályvezető és a dietetikai csoportvezető közötti funkcionális kapcsolat biztosítja.

Külsős befizetők a Pénzügyi és Számviteli Osztály Főpénztárában fizethetnek elő az ebédre.
Bővebb információval az Élelmezési Osztály vezetője és a dietetikai csoportvezető, készséggel áll rendelkezésre.